Trasee montane din România – Care sunt cele mai frumoase?

În acest articol vă prezentăm selecția noastră dintre cele mai bune 5 excursii montane din România. România este o țară care se remarcă prin farmecul rural și frumusețea peisajelor sale naturale. Iubitorii de natură se vor bucura de pădurile sale enorme și minunate, râurile și munții mai mult decât oricine altcineva.

În plus, Munții Carpați oferă oportunități nesfârșite pentru drumeții și aprecierea faunei sălbatice abundente. Cu toate acestea, a alege unde să mergi și ce cale să o apuci poate fi o provocare și puțin periculos, având în vedere că urșii bruni abundă în țară. Cel mai bine este să alegeți trasee concepute și controlate de localnici.

Munții Făgăraș și Transfăgărășan

Prima noastră recomandare este poate cea mai mitică și mai cunoscută și, prin urmare, evidentă. Munții Făgăraș, cei mai înalți din România. Transfagarasan este, fără îndoială, cea mai cunoscută atracție turistică din Munții Făgărașului. Nu este de mirare, deoarece a fost clasificat drept unul dintre cele mai impresionante drumuri din lume, ceea ce îl face, fără îndoială, un loc esențial pentru vizita dumneavoastră în România.

Este cunoscută de mulți drept autostrada spre rai, în principal pentru că trece prin multe alte locuri celebre, precum Cetatea Poenari și Barajul Vidraru, și pentru că are o altitudine de 2042 de metri.

Munții Bucegi

O excursie prin Munții Bucegi nu te va lăsa indiferent. Acestea fac parte din sistemul montan Munților Carpați și sunt situate la sud de orașul Brașov, în centrul României. Sunt ușor de recunoscut după Platoul Bucegi, unde celebrele formațiuni stâncoase ale Sfinxului și Babele au fost create de mii de ani de vânt și ploaie.

Alături de formațiunile stâncoase impresionante, Munții Bucegi găzduiesc și unele dintre cele mai frumoase peșteri din România, inclusiv Peștera Urșilor și Peștera Ialomiței.

Munții Retezat

Împreuna cu Peleaga, cel mai înalt vârf al Munților Retezat, care se ridică la o înălțime de 2509 metri, acești munți sunt printre cei mai inalti din România. Cu toate acestea, Parcul Natural Sierra de Retezat este caracteristică să cea mai izbitoare.

Este așadar una dintre cele mai bune excursii montane din România. Aici există 55 de specii de mamifere, dintre care 22 sunt protejate legal, pe lângă o mare varietate de specii de plante și păsări. În acest loc este obișnuit să întâlniți căprioare, capre, lupi, râși, căprioare și chiar urși. În plus, cei care se ocupă de îngrijirea parcului au creat mai multe trasee de excursie, majoritatea fiind de dificultate mică.

Munții Piatra Craiului

Într-un ghid al celor mai bune excursii montane din România nu poate lipsi Piatra Craiului. Întreaga gamă a acestor munți este bine cunoscută pentru numeroasele sale trasee de drumeții. În același timp, este un loc în care te poți bucura de priveliști impresionante.

În plus, puteți face o plimbare rapidă și relaxată prin Parcul Național Piatra Craiului. În acest parc puteți aprecia fauna incredibilă care dă viață peisajului natural.