Top 5 lucruri interesante pe care nu le știai despre România

România este o țară cu o istorie impresionantă, situri unice și peisaje incredibile. Pe lângă numărul mare de obiective turistice pe care le poți găsi în frumoasa România, poți descoperi și diferite legende, curiozități, invenții și fapte interesante care fac parte din istoria și cultura sa.

Printre atâtea informații pe care le puteți obține despre România, vor fi unele care vor fi necesare pentru a avea informații atente despre locul pe care îl veți vizita, alte informații sunt interesante pentru cei care iubesc legendele sau cultura unui loc și altele pur și simplu vă permit să vă bucurați din plin de fiecare colț al României. Ținând cont de cât de interesant este să cunoști diferite curiozități despre loc, am creat acest articol pentru ca tu să te bucuri de aceste informații. Așadar, iată top 5 lucruri interesante pe care nu le știai despre România.

România are cea mai bine conservată Deltă

Una dintre cele mai interesante curiozități ale României este Dunărea formează o deltă minunată înainte de a se vărsa în Marea Neagră. Această deltă găzduiește 23 de ecosisteme naturale, iar din aprilie până în septembrie găzduiește peste 300 de specii de păsări care trăiesc în canalele și lacurile deltei.

România are cea mai mare biserică gotică

Biserica Neagră din Brașov este de neegalat în Europa de Est, fiind cea mai mare biserică gotică dintre Viena și Istanbul. Parțial distrusă de incendiul din 1689, zidurile bisericii s-au întunecat, după care biserica și-a primit numele. În interior, puteți admira o orgă magnifică Bucholz și cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa.

Un ghețar subteran ascuns

Ghețarul Scărișoara este una dintre cele mai mari peșteri de gheață din România. Este considerată o peșteră de spectacol și una dintre minunile naturale ale României. Peștera este situată sub Munții Bihor și este al doilea ghețar subteran ca mărime din Europa. Cu un volum de 75.000 de metri cubi, ghețarul există de mai bine de 3.500 de ani.

Cimitirul Vesel

Cimitirul Vesel este situat în satul Săpânța și este cu siguranță cel mai unic de acest gen. Cimitirul este o creație a artistului popular local Stan Ioan Pătraș și prezintă cruci pictate cu epitafuri satirice care dezvăluie mesajul defunctului celor vii.

Această atitudine veselă față de moarte vine de la daci, strămoșii românilor, care credeau că moartea este doar o trecere către o viață mai bună. Acest cimitir este una dintre cele mai speciale curiozități ale României . Deoarece fiecare piatră funerară are o poezie amuzantă despre viața decedatului.

România găzduiește una dintre cele mai înguste străzi din Europa

Un fapt curios despre România este că Strada Sforii din Brașov este a treia stradă ca îngustă din Europa. Strada are 80 de metri lungime și lățimea variază între 111 și 135 de centimetri. Dacă plănuiești o excursie la Brașov, nu sări peste această stradă interesantă.

Concluzie

Personaje istorice, enclave naturale fascinante sau legende despre vampiri; Sunt multe curiozități despre România, o țară înconjurată de numeroase povești. În acest articol ți-am prezentat doar 5 fapte interesante despre țara noastră, dar, cu siguranță, există mult mai multe!