Universități de top din România – Alege-o pe cea mai potrivită pentru tine

Dacă vrei să studiezi în România, cu siguranță faci o alegere bună. Această locație are multe de oferit studenților internaționali, inclusiv universități de top și experiențe studențești interesante. Cu peste 73 de universități și colegii din România, cu siguranță ai din ce să alegi. Continuă să citești acest articol și descoperă cele mai bune universități din România.

Universitatea din București

Universitatea din București a fost înființată în 1864, făcând-o una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din România. Universitatea are parteneriate cu peste 100 de universități din întreaga lume, iar diplomele pe care le acordă sunt recunoscute la nivel internațional.

Universitatea are o înscriere de aproximativ 32.000 de studenți și oferă o varietate de opțiuni de studiu, de la licență la doctorat, alături de alte programe academice precum Erasmus și învățarea pe tot parcursul vieții.

Universitatea POLITEHNICA din București

Cu o experiență de peste 190 de ani, Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) este cea mai mare și mai veche universitate tehnică din România, fiind principala sursă de specialiști tehnici din țară.

Cu o înscriere de aproximativ 23.000 de studenți anual. UPB este mândră de procesele sale de modernizare în curs și de dialogul continuu cu industria educației atât din Europa, cât și din întreaga lume.

Academia de Studii Economice din București

Înființată în 1913, Academia de Studii Economice București acordă prioritate internaționalizării și oferă diverse programe (de la diplome de licență la doctorate) predate în engleză, germană și franceză. Aproape 22.000 de studenți sunt înscriși în cele 12 facultăți ale sale, dintre care 700 sunt din țări non-UE.

Academia oferă mai multe servicii specifice studenților internaționali, precum orientare, cazare, orientare în carieră și servicii medicale. Studenții vor avea, de asemenea, posibilitatea de a urma oricare dintre cele 11 cursuri de limbă, inclusiv limba română, pentru o experiență educațională mai captivantă.

Universitatea Babes-Bolyai

Înființată în 1959, Universitatea Babeș-Bolyai este cea mai mare universitate din România, cu peste 41.000 de studenți înscriși în fiecare an. Cu cursuri în limba română, maghiară, germană, engleză și franceză, Universitatea Babeș-Bolyai este o universitate incredibil de accesibilă pentru cei care doresc să studieze în străinătate în România, mai ales având în vedere că rata de admitere este de 90-100% dintre solicitanți.

Pe lângă facilitățile academice, universitatea oferă studenților și servicii non-academice, cum ar fi cazare, facilități sportive, ajutor financiar, programe de schimb și cursuri online.

Universitatea Transilvania din Brașov

Înființată în 1948, Universitatea Transilvania din Brașov are o înscriere anuală de 20.000 de studenți și 800 de cadre didactice. Ei își construiesc programele în conformitate cu nevoile pieței muncii pentru a oferi educație, formare și cercetare relevante și aplicabile bazate pe concepte de dezvoltare durabilă și cadre naționale și europene.

Pe lângă limba română, Universitatea Transilvania din Brașov oferă programe în engleză, germană și franceză.